En sidste gang for Mikael Fenger

Af Esben Oddershede
Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Thisted Kommune

Nu kan der vist ikke koges mere suppe på den månegrissag. Det kører simpelthen i ring. Helt ærligt. Det får mere og mere karakter af en personhetz.

Mikael Fenger synes at varme sig ved gløder fra det bål, han selv var med til at tænde for mere end et år siden.

Jeg agerer ikke i medierne på forlangende af nogen som helst. Det, der får mig til at reagere, er, når der praktiseres ”omvendt lommetyveri”. Altså når man planter historier i lommen på folk, der er misvisende og direkte forkerte.

Det begyndte så godt med projektet ”Råvaresikring i Nordvestjylland”.

Formålet var værdiskabelse i landbruget, – på slagteriet og i forædlingen.

Det er korrekt, at Thisted Kommune i 2014 deltog i projektgruppen sammen med LandboThy, NNF og Tican.

Kommunens rolle var blandt andet at sætte fokus på sagsbehandlingstiden, som på det tidspunkt var uacceptabelt lang.

Det blev der nikket ja til i to fagudvalg. Efterfølgende, da projektgruppen blev udvidet med flere interessenter, trådte kommunen ud. Siden har sagen ikke været behandlet politisk. Derfor er der ikke nogen habilitetskonflikt.

Der er ingen vindere omkring månegrisprojektet, – kun tabere.

Kommunen har gennem Teknisk Forvaltning brugt store ressourcer på projektet omkring miljøgodkendelsen, som dog blev stadfæstet af Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Niels Jørgen Pedersen har som tak for lån for sit CVR nr. betalt i omegnen af 40.000 kr. for en miljøgodkendelse, der aldrig blev realiseret.

Tican og medarbejderne på slagteriet fik ikke flere grise i nærområdet, hvilket der er hårdt brug for. Det kunne have skabt flere arbejdspladser og øget skattegrundlaget i kommunen.

Men den største taber blev formentlig Thy, der gik glip af et forsknings- og udviklingsprojekt, der kunne have løftet den fremtidige svineproduktion miljømæssigt, sundhedsmæssigt og ressourcemæssigt.

Det er ærgerligt.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top