Dansk fodbold til kamp imod homofobi i egne rækker

Efter flere sager med Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) som stridende parter har de to organisationer nu fundet fælles fodslag sammen med Divisionsforeningen i en kampagne mod homofobi i dansk fodbold.

– Det handler om at sætte fokus på det forhold, at der er homofobi i dansk fodbold, og det skal vi have bekæmpet. Diversitet er en kæmpe fordel for idrætten, så derfor ønsker vi at sætte ind og få tydeliggjort de forhold, og hvor problematisk det reelt er, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

Kampagnen løber i et halvt år og vil allerede blive markeret i weekendens superligarunde. Her vil klubbernes anførere blandt andet bære regnbuefarvede anførerbind.

Homofobiske tilråb fra tilskuere er et problem, som FC København-anfører Mathias “Zanka” Jørgensen tidligere har adresseret, og han er glad for tiltaget.

– Vi er stolte over den opbakning, vi oplever til kampen mod homofobi. Det er et stærkt signal og et budskab til alle i fodboldverdenen om, at problemer med homofobi eksisterer og skal tages alvorligt, siger FCK-spilleren ifølge DR.

Og han bakkes op af Spillerforeningens formand:

– Vi skal homofobi til livs. Kort og godt. Det må simpelthen ikke finde sted. Vi anerkender, at der desværre er et problem med homofobi i fodboldverdenen. Derfor er der også en kæmpe ros herfra til landsholdsspillernes initiativ om at bidrage til en spillerdrevet kampagne, der uden tvivl vil gøre en forskel, siger Jeppe Curth.

Tidligere i år lancerede Spillerforeningen en kampagne mod homofobi, hvor Mathias “Zanka” Jørgensen er hovedambassadør.

Foto : Spillerforeningen

Forfatter

Related posts

Top