Asger og ulvene i FC Midtjylland

Asger Fjord Stengaard fra Thisted er et kæmpe fodboldtalent, og for nyligt deltog han i et stort internationalt stævne i Tyskland sammen med FC Midtjyllands U11 Talenthold.

Elleve drenge ud af den 18 mands trup der normalt udgør FCM U11 Talentholdet var udvalgt til at repræsentere FCM ved Benergie Cup, hvor de skulle møde storhold som Mallorca FC, West Ham United, FC Köln, Werder Bremen samt Hamburger SV.

Stævnet foregik 10.-11. juni 2017 – nedenfor kan du læse om Asgers oplevelser i forbindelse med stævnet:

Fredag
Fredag formiddag drog spillere, trænerteam samt enkelte fædre/forældre afsted mod Bremen i private biler. En tur på ca. 5 timer i bil. En lille køretur i forhold til den tur Asger var på da han var med FC Midtjylland til stævne i Warszawa i Polen i November måned 2016 – en tur der tog 13-14 timer. Vi forældre overlod drengene til trænerne og kørte mod de hoteller vi selv havde booket. Drengene hyggede, spiste og slappede af efter en lang dag. Klokken 22.00 var lyset slukket.

Lørdag
Lørdag morgen klokken 10.00 skulle første kamp spilles. En utroligt spændene og vigtig kamp mod West Ham United i gruppespillet. Grundet problemer med en bus der ikke var på drengenes hotellet som aftalt, måtte forældre pludseligt afsted for at hente drengene – som så dels kom halsende i små grupper og dels kom for sent, hvorfor første kamp måtte udsættes. Således var det en flok lidt forvirrede drenge der skulle i kamp.
Lørdag – Gruppespillet
Således skulle FCM drengene i stævnets og gruppespillets første kamp møde et stærkt West Ham United.
Overraskende nok var det en flok uimponerede drenge der med ild i øjnene gik ind i kampen meget offensivt – sådan som de har lært. Asger scorer til 1-0 og kampen og hele stævnet måtte siges at være skudt i gang for ham og for hele holdet. Stillingen holder kampen ud, og første sejr er i hus.

Generelt var det meget tætte kampe og med få mål. Dette dels fordi alle holdene spillede på meget højt niveau og dels fordi hver kamp kun varede 14 minutter – der var tale om powerplay. Gruppespillet bød yderligere på kamp mod BTS Neustat (0-1), Hamburger SV (0-1) og SC Weyhe (8-0).

Der var to oversiddere på hver kamp. Man brugte ikke ind- og udskiftning da kampene var korte og koncentrerede. Asger var oversidder mod Neustat og Weyhe, men i kampen mod FC Köln var han på plads i angrebet. FC Köln skulle vise sig at gå hele vejen og vinde turnering med kun een tabt kamp bag sig – nemlig kampen mod FCM.

Drengene lader langsomt op til FC Köln kampen med let træning (der spilles jo mange kampe), og til kampstart piskes der en stemning op med råb og fysisk tumult hvor adrenalinen begynder at pumpe i drengene.
FC Köln står klar. Drengene er klar.

Kampen fløjtes i gang og en intens kamp fra 2 meget velspillende hold finder sted foran et publikum der kommer til at elske FCMs måde at spille bold på. FCM lægger det sædvanlige høje pres hvor bl.a. Asger i toppen bruges til at stresse boldholderen til en fejl. FCM får etableret et godt angreb og Asger smider bolden ind fra kant til en fri medspiller Marcus der køligt lægger bolden uden om målmanden. 1-0 til FCM.

Forløsningen er stor og stillingen holdes til slutfløjtet. Endnu en spændende fight, som viser at disse 10-11 årige drenge, er en flok mandfolk når der kæmpes om bolden.

Lørdag – Mellemspillet
Trods 2 uheldige nederlag spiller FCM sig med en 3. plads i puljen videre til mellemspillet. En spændende ny gruppe hold skal besejres.
Første kamp i mellemspillet er med Asger som oversidder, og det er stadigvæk på førstedagen i turneringen (lørdag). Kampen tabes overraskende og beklageligt til Blumenthal. I kampen efter viser Asger og drengene vilje og sejrer 3-0 over Union 60 fra Tyskland.

En kamp mod Werder Bremen spilles uafgjort 0-0. En tæt kamp mod et stærkt og velspillende hold. Dagens sidste kamp er mod RDC Mallorca. Et hold med mange lysende stjerner, herunder bl.a. turneringens spiller.
Trods en hurtig føring på 1-0, lykkes det Mallorca at vende kampen til en 1-2 sejr. Virkelig ærgerligt for resten af turneringen og vejen til kvartfinalen.
Trætte drager drengene til hotellet. På hotellet hygger og slapper de af – men det er jo drenge og drenge med konkurrencegen og energi, så der spilles selvfølgelig diverse spil, ping-pong mesterskaber, og meget mere – sikkert med en fodbold. Og så selvfølgelig hvile og mad. Nok er de trætte – men de har det sjovt sammen.

Søndag – Mellemspillet
Drengene bliver hentet på hotellet – vi tog ingen chancer med bussen, så vi hentede selv. Asger havde haft endnu en god nat og han var glad.
FCM mødte først Wolfsburg som de vinder over 4-0. Men det var alligevel ikke nok til en kvartfinaleplads – og i stedet blev det placeringskampe.
Drengene fik dog hurtigt smil på læben da vandingssystem på en græsbane blev tændt – og der blev plads til en tiltrængt smilepause. De mandfolk der før havde kæmpet som giganter, var pludseligt drenge med sjov og ballade. Tiltrængt smil – og tiltrængt afkøling på en vildt varm dag i Bremen.

Senere på dagen skulle der fokus igen og der ventede en nervepirrende kamp mod Dynamo Berlin – en kamp der endte i straffespark og som blev vundet 3-2. Dermed skulle der spilles om 9-10 pladsen mod – endnu engang – Hamburger SV.
Hamburger SV viste sig igen lige at være en tand skarpere og vandt 0-1. Dermed var en 10. plads en realitet. Ud af knap 40 velspillende hold. Omend resultatet ikke var det man ønskede, og ser man på det faktum at FCM slog FC Köln der vandt og hold som West Ham United der endte på bl.a. 3-4 pladserne, så må det siges at have været et godt, lærerigt samt et super velspillet stævne af en flok ulveunger med mandsmod og fuld af ballade.

Efter endt dag blev der pakket ned og en træt ulveflok kunne drage mod Danmark igen. En stor oplevelse rigere.
Spændende var det at se som Asger, og de andre, havde flyttet sig siden stævnet 6 måneder tidligere i Warszawa – ikke bare spilmæssigt, men også personligt. Asger savnede ikke længere sine forældre om aftenen og natten, han var ikke længere nervøs før en stor kamp (kun spændt), og drengenes indbyders kammeratskab var blot endnu stærkere. Uanset hvad fremtiden byder – også uden en bold – så er det sådanne oplevelser der udvikler dem. Og vigtigst af alt – de har haft det vildt sjovt og spændende. Asger nød hvert en minut!

Men nu var det hjem – hjem og i seng og være klar til mandag morgen og op til vennerne i skolen.

Forfatter

Related posts

Top