Afgangsforestilling TeaterTalent Mors

PREMIERE: Fotograf-Mette fra Øster Assels møder Generation Selfie i afgangsforestillingen fra TeaterTalent Mors

I en tid, hvor kvinderne end ikke havde fået stemmeret til Folketinget endnu, besluttede den usædvanlige bondepige Mette Pedersen fra Øster Assels sig for at blive fotograf. I forestillingen AFTRYK, som får urpremiere på Limfjordsteatret på søndag, møder hun nutidens Generation Selfie, der altid har et kamera ved hånden og dokumenterer alt, hvad de laver og deler billederne på de sociale medier.

Forestillingen er skrevet specielt til TeaterTalent Mors af den roste dramatiker Anna Panduro og opføres af de 11 unge, som igennem to år har fulgt Limfjordsteatrets grunduddannelse i skuespilteknik sideløbende med deres øvrige ungdomsuddannelse.

– Det er talentfulde unge, som har arbejdet intenst på forestillingen henover sommerferien, siger teaterleder Gitta Malling, der allerede sidste år kontaktede Anna Panduro og bad hende skrive et stykke med udgangspunkt i Mette Pedersens liv.

– Museumsleder, Anders Have, viste mig hendes fotografi-samling, som lige var blevet overdraget til Museum Mors, og det er jo en helt fantastisk samling. Vi har tradition for at få skrevet et stykke dramatik til vores talenthold, og synes det er spændende, når vi kan tage udgangspunkt i en lokal historie, siger Gitta Malling. Således genoplivede forfatter Jens Smærup Sørensen historien om den specielle kysse-sekt, der opstod på Mors i 1700-tallet i afgangsforestillingen ”Hellige Kys” – og denne gang er det altså Fotograf-Mette fra Sydmors, der er omdrejningspunktet.

Anna Panduro har været i museets arkiver for at finde mest muligt om Mette Pedersen, der levede fra 1992-1983, og har desuden talt med mange af de mennesker, der stadig husker hende fra hendes sene år i Øster Assels, hvor hun og hendes lillesøster Anna stadig boede i det grå hus ved siden af Strømpehuset.

AFTRYK opføres i alt fem gange med sidste dag lørdag 18. august, hvor forestillingen efterfølges af dimission, taler og overrækkelse af kursusbeviser. Billetterne, der koster beskedne 20 kroner stykket, kan bestilles via Limfjordsteatrets hjemmeside. Enkelte dage er allerede udsolgt.

AFTRYK opføres 12. august kl. 17:00, den 14., 15. og 16. august kl. 19:00 samt 18. august kl. 14:00 på Limfjordsteatret.

Forfatter

Related posts

Top